Kornby Skalaen

Numrene på vores mel refererer til Kornby Skalaen.

Skalaen fortæller noget om hvor fint melet er malet, og hvilke egenskaber melet har.

Mel nr. 1

• Få skaldele

• Stor hæveevne

• Aromatisk

• Mild, neutral smag – få aromastoffer og mineraler

• Lyst brød

• Let og luftigt

• Kan bruges alene eller med fordel blandes med andet mel, f.eks. hvedemel nr. 2 og 3

Mel nr. 2

• Flere skaldele end nr. 1

• God hævneevne

• Meget aromatisk, let sødlig

• Kraftigere smag end nr. 1 – flere aromastoffer og mineraler end nr. 1

• Stadigt lyst brød men lidt mørkere og tungere end nr. 1

• Kan bruges alene eller med fordel blandes med hvedemel nr. 1 og 3

Mel nr. 3

• Fuldkornsmel

• Alle skaldele

• Hæveevne

• Fuld kornaroma

• Mørkt brød

• Kraftig smag – alle aromastoffer, mineraler mv. er i melet

• Kan bruges alene eller blandes med hvedemel nr. 1 og 2

• Skal bages i form, hvis det bruges alene

Kornby Mølle
Mørdrupvej 5
3540 Lynge

+45 20 64 16 14 (Man-Fre 9-15)

info@kornby.dk