Kornby Skalaen
Numrene på vores mel refererer til Kornby Skalaen.
Skalaen fortæller noget om hvor fint melet er malet, og hvilke egenskaber melet har.

Mel nr. 1

• Få skaldele
• Stor hæveevne
• Aromatisk
• Mild, neutral smag – få aromastoffer og mineraler
• Lyst brød
• Let og luftigt
• Kan bruges alene eller med fordel blandes med andet mel, f.eks. hvedemel nr. 2 og 3
Mel nr. 2

• Flere skaldele end nr. 1
• God hævneevne
• Meget aromatisk, let sødlig
• Kraftigere smag end nr. 1 – flere aromastoffer og mineraler end nr. 1
• Stadigt lyst brød men lidt mørkere og tungere end nr. 1
• Kan bruges alene eller med fordel blandes med hvedemel nr. 1 og 3
Mel nr. 3

• Fuldkornsmel
• Alle skaldele
• Hæveevne
• Fuld kornaroma
• Mørkt brød
• Kraftig smag – alle aromastoffer, mineraler mv. er i melet
• Kan bruges alene eller blandes med hvedemel nr. 1 og 2
• Skal bages i form, hvis det bruges alene

Kornby Mølle
Mørdrupvej 5
3540 Lynge
+45 20 64 16 14 (Man-Fre 9-15)
info@kornby.dk
