Kornby skalaen
Numrene på vores mel refererer til Kornby Skalaen. Skalaen fortæller noget om hvor fint melet er malet, og hvilke egenskaber melet har.
Mel nr. 1
• Få skaldele
• Stor hæveevne
• Aromatisk
• Mild, neutral smag – få aromastoffer og mineraler
• Lyst brød
• Let og luftigt
• Kan bruges alene eller med fordel blandes med andet mel, f.eks. hvedemel nr. 2 og 3
Mel nr. 2
• Flere skaldele end nr. 1
• God hævneevne
• Meget aromatisk, let sødlig
• Kraftigere smag end nr. 1 – flere aromastoffer og mineraler end nr. 1
• Stadigt lyst brød men lidt mørkere og tungere end nr. 1
• Kan bruges alene eller med fordel blandes med hvedemel nr. 1 og 3
Mel nr. 3
• Fuldkornsmel
• Alle skaldele
• Hæveevne
• Fuld kornaroma
• Mørkt brød
• Kraftig smag – alle aromastoffer, mineraler mv. er i melet
• Kan bruges alene eller blandes med hvedemel nr. 1 og 2
• Skal bages i form, hvis det bruges alene