Loading
  • Facebook
  • Instagram
per@kornby.dk - Tlf: 40 21 27 18
kornby
  • Forside
  • Mel & Korn
  • Kornby Skalaen
  • Bagetips
  • Økologi
  • Forhandlere
  • Om Kornby Mølle
  • Søg
  • Menu Menu

Kornby skalaen

Numrene på vores mel refererer til Kornby Skalaen. Skalaen fortæller noget om hvor fint melet er malet, og hvilke egenskaber melet har.

Se vores mel og korn

Mel nr. 1

• Få skaldele

• Stor hæveevne

• Aromatisk

• Mild, neutral smag – få aromastoffer og mineraler

• Lyst brød

• Let og luftigt

• Kan bruges alene eller med fordel blandes med andet mel, f.eks. hvedemel nr. 2 og 3

Mel nr. 2

• Flere skaldele end nr. 1

• God hævneevne

• Meget aromatisk, let sødlig

• Kraftigere smag end nr. 1 – flere aromastoffer og mineraler end nr. 1

• Stadigt lyst brød men lidt mørkere og tungere end nr. 1

• Kan bruges alene eller med fordel blandes med hvedemel nr. 1 og 3

Mel nr. 3

• Fuldkornsmel

• Alle skaldele

• Hæveevne

• Fuld kornaroma

• Mørkt brød

• Kraftig smag – alle aromastoffer, mineraler mv. er i melet

• Kan bruges alene eller blandes med hvedemel nr. 1 og 2

• Skal bages i form, hvis det bruges alene

Om Kornby Mølle

Siden 2003 har vi forædlet brødkorn. Vi har et lille forædlingsprogram, hvor vi vælger de sorter ud, vi gerne vil arbejde videre med. Hvert år tager jeg de kornaks ud, der virker mest lovende at udvikle.

Læs mere om Kornby Mølle

Kontakt

Du kan altid købe mel og hente det hos os på Mørdrupgård efter aftale.
Kornby Mølle
Mørdrupvej 5
3540 Lynge

+45 40 21 27 18

per@kornby.dk

Sider på websitet

  • Bagetips
  • Forhandlere
  • Forside
  • Kornby Skalaen
  • Mel & Korn
  • Om Kornby Mølle
  • Økologisk

Følg os på de sociale medier

Facebook

Instragram

© Copyright - kornby - powered by Enfold WordPress Theme
Scroll to top