TLF: 1234 1234
Mail: per@kornby.dk
Du er altid velkommen til at tage kontakt og høre mere om melet og muligheder for samarbejde
Ølandshvede nr. 2
– en særlig fin smag
Ølandshvede er en gammel hvedesort, der tidligere blev dyrket på Øland i Sverige. Senere gik den ud af dyrkning, men noget blev gemt i den nordiske genbank, NordGen.
Ølandshvedemel har et meget højt indhold af protein og gluten og en særligt fin smag.
Ølandshvede nr. 2 indeholder mere klid og kim end nr. 1 og er velegnet til et smagfuldt, rustikt brød. Melet giver et mørkere brød end brød bagt af nr.1. Melet kan også blandes med andre meltyper
Ølandshvedemel nr. 2* | Næringsindhold pr. 100 g |
Energi | 1445 kJ / 358 kcal |
Fedt | 2,0 g |
heraf mættede fedtsyrer | 0,2 g |
Kulhydrat | 66,0 g |
heraf sukkerarter | 0,5 g |
Protein | 13,0 g |
Salt | 7,48 mg |
*Værdierne er middelværdierne af hvedemel og fuldkornshvedemel.
Næringsdeklarationerne er udarbejdet på baggrund af tabelværdier fra DTU Fødevareinstituttet (frida.fooddata.dk). Salt er beregnet som 2,5 x natriumindholdet jf. vejl. 9697, retsinfo.dk.